כל מה שרצית לדעת על לימודי נהיגה
כמעט כל מבוגר ישראלי מחזיק ברישיון נהיגה, ולשם כך יש כמובן ללמוד נהיגה, ונפתח במעט רקע
רישיון נהיגה הוא אחד המרכיבים הבסיסיים ביותר של הארנק של כל אחד מאתנו, ובצדק. בסופו של דבר, עיקר התחבורה בעולם שבו אנחנו חיים היא תחבורה ברכב פרטי, וכל אחד מאתנו צריך את רישיון הנהיגה שלו, ובדרך כלל אנחנו נוהגים להוציא אותו בגיל צעיר למדי. למעשה, בישראל ניתן להתחיל ללמוד נהיגה ולהוציא רישיון בגיל צעיר למדי, וניגע בכך בהמשך, אבל ראשית ניגע בלימודים עצמם. לימודי נהיגה בישראל הם נושא שעבר לא מעט שינויים בשנים האחרונות, וכשאנחנו רואים בכביש רכב עם "כובע" הנושא את האות ל', אנחנו יודעים כי מדובר ברכב המלמד נהיגה, ובדרך כלל גם מצופה מאתנו להראות סבלנות בהתאם כנהגים. הלומד נהיגה, שבדרך כלל יהיה צעיר למדי, עובר את השיעורים במטרה להגיע למבחן ההסמכה המעניק רישיון נהיגה, המכונה גם "טסט". רק מעבר של הטסט, מטעם משרד התחבורה, מקנה לאדם רישיון נהיגה – וכעת נבין ונכיר את כל השלבים עד הוצאת רישיון הנהיגה.
כל מה שצריך ורצוי לדעת על לימודי הנהיגה בישראל של ימינו, לאחר השינויים הרבים בשנים האחרונות
- בשנים האחרונות היו לא מעט שינויים – עבור מי שכבר מחזיק ברישיון נהיגה, לא מדובר בפרט חשוב כל כך שמעניין אותנו כל כך. עם זאת, עבור מי שרוצה ללמוד נהיגה, בוודאי יש לא מעט אינפורמציה לא רלוונטית ברשת לגבי לימודי הנהיגה, ואתם רוצים לדעת כיצד בדיוק נראים לימודי נהיגה בישראל של 2016. ובכן, אנחנו כאן בכדי לתת לכם את האינפורמציה המדויקת ביותר, עם כל השלבים להוצאת רישיון, מהשלב שבו אנחנו יכולים להתחיל ללמוד לחלק העיוני של הרישיון (התאוריה) ועד השלב שבו אנחנו יכולים לעבור טסט. בכל מקרה, מבחינה גילאים ניישר קו כבר עכשיו – להתחיל ללמוד לתיאוריה ניתן בגיל 16, כאשר את התיאוריה עצמה ניתן לעבור בגיל 16 ו-3 חודשים לכל המוקדם. את הלימודים המעשיים, קרי שיעורי הנהיגה עצמם, ניתן להתחיל בדיוק בגיל 16 וחצי, ואילו את רישיון הנהיגה עצמו, קרי את הטסט, ניתן לעבור בגיל 16 ו-9 חודשים.
- מבנה הלימודים – ראשית, ניגע במבחן התאוריה. כיום, בכדי לעבור תיאוריה יש לענות על 30 שאלות עיוניות בנושאי הנהיגה השונים, ולענות נכון לפחות על 26 מתוכן – בנושאים כמו תמרורים, חוקי התעבורה ומערכות הרכב השונות. לאחר מכן יש לעבור לפחות 28 שיעורי נהיגה מעשיים בטרם ניתן לגשת לטסט. שיעורי הנהיגה מתרחשים ברכב לימודי שהוסב לכך במיוחד, עם דוושות כפולות שמשמשות גם את מורה הנהיגה ולא רק את התלמיד, כאשר כל שיעור צריך להיות בן 40 דקות לפחות. הלימודים עצמם מחולקים למשימות נהיגה וארבעה שלבים שונים, כאשר על מנת להשלים את הלימודים על הנהג להשלים 52 משימות נהיגה במלואן. מנהג נפוץ הוא לעבור שיעור מסכם אצל מורה הנהיגה, ולאחר מכן טסט פנימי אצל מנהל מקצועי בבית הספר לנהיגה בו הוא לומד, ורק אחריו יגיש בית הספר לנהיגה את הנהג לטסט לקבלת הרישיון.
בסופו של דבר, לימודי נהיגה הם לא קשים כל כך – עובדה שרבים כל כך מסיימים זאת בהצלחה
עבור מי שקורא את האינפורמציה הזאת בפעם הראשונה, לימודי נהיגה אולי נראים כמו תהליך מפרך למדי. עם זאת, לא מדובר בתהליך מסובך כל כך – ורק חשבו על כך שרבים וטובים עברו לימודי נהיגה, וכמו שאנחנו יודעים גם אנשים פחות חכמים ומוכשרים מכם בוודאי עברו את הלימודים והטסט. קחו את זה צעד צעד, בחרו במורה איכותי, ותעברו את הלימודים בהנאה.