כל מה שרצית לדעת על קורס מנופאים
מיהו בדיוק מנופאי, ומהן האפשרויות השונות של תעסוקה בתחום המנופים כיום?
מנופאי הוא למעשה איש מקצוע שתכליתו הפעלה מקצועית של כלי ששמו גם נובע ממנו – המנוף. עם זאת, מדובר בשם קצת מטעה, שכן מנוף הוא שם כללי שלא מתאר כלי ספציפי בהכרח, אלא בכלל עיקרון פיזיקלי – עיקרון של הגברת כוח תוך תנועה סיבובית. עם זאת, העיקרון הפיזיקלי הזה שימש את בני האדם עוד מימי קדם לבנייה של מכשירים, שהם למעשה המכשירים שאנו מכירים בתור מנופים – ששימשו אותנו מאז ומעולם להרמה ולהובלה של עצמים כבדים בגבהים מרשימים. כיום, המנופים, שנקראים בשמם התקין יותר עגורנים, הם מרכיב חשוב ביותר של העולם שבו אנחנו חיים – וכאשר אנחנו בונים לגובה, או מבצעים כל עבודה באשר היא בגובה רב, אנחנו צריכים מנופים ואנשי מקצוע ברמה הגבוהה ביותר שיפעילו אותם – מנופאים. לשם כך, קיימות מסגרות המכשירות מנופאים, בין אם מדובר באנשי מקצוע המתמקדים במנופים ניידים על בסיס משאיות, ובין אם מדובר באנשי מקצוע המתמקדים במנופי הצריח הגדולים שאנו מכירים מאתרי הבנייה. בכל מקרה, בוודאי יש לכם לא מעט שאלות שנוגעות לקורס מנופאים.
כל מה שבוודאי רציתם לדעת על מסגרות ההכשרה השונות בתחום המנופים
- מה לומדים בקורס מנוף? קורס מנוף, שידוע גם בתור קורס מנופאים, הוא קורס מכשיר שמקנה לעוברים אותו בציון של 70 ומעלה את היכולת לעבוד בתחום המנופים בארץ, עם תעודת הסמכה רלוונטית. במסגרת קורס זה, נלמדים נושאים שונים הקשורים לעבודתו של המנופאי, כאשר בראשם נלמד כמובן העגורן עצמו על כל מרכיביו השונים ועל מנגנון העבודה שלו. מעבר לכך, נלמדים נושאים כמו הנדסת קרקע, כללים והנחיות בטיחות לעבודה בגובה, פיזיקה וחוזק חומרים, אביזרי הרמה ואמצעים חשובים בתחום זה, אחזקה, עניבנות, נהלי בטיחות רלוונטיים לעבודת המנופאי ולעבודה בגובה, ועוד דגשים רבים ונושאים רבים. בחלק ממסגרות ההכשרה ישנה גם מכינה הנוגעת בנושאים של עברית וחשבון בכדי ליישר קו בתחום, ובקורסי העגורן השונים נלמד גם חשמל ועקרונותיו.
- מסגרות ההכשרה השונות – ישנן כמה וכמה מסגרות הכשרה שונות של קורס מנופאים. הסיבה לכך היא בראש ובראשונה הגיוון שקיים בתחום, שנובע משני סוגי המנופים העיקריים בהם יש שימוש בעולמנו כיום – מנופי צריח, שהם המנופים העומדים והגבוהים שאנו מכירים מאתרי בנייה שונים, ומנופים ניידים שהם למעשה המנופים המותקנים על גבי משאיות, שמשמשים אותנו לדוגמה בתהליכים של הובלה בגבהים גבוהים למדי. מעבר לכך, מסגרות ההכשרה השונות נבדלות זו מזו גם באופי הלימודים, קרי לימודי ערב מול לימודי בוקר, לימודי יום שישי, ואפשרויות גם של לימודים מרוכזים של מספר שבועות להכשרה בתחום. עוד דבר שחשוב מאוד לדעת הוא שבכל מקרה ישנו צורך בסטאז' של 320 שעות בכדי להיות מוכשרים על עגורנים שונים, והיקף הלימודים עצמו נע בין 174 שעות על עגורן נייד לבין 196 שעות על עגורן צריח. תנאי הקבלה לקורס המנופאים הם בדרך כלל גיל 18, 9 שנות לימוד, ומעבר של מבחנים פסיכוטכניים, ועדות קבלה, וכן הסמכת עבודה בגובה ואישור בריאות.
כשאתם מקבלים הכשרה איכותית על המנוף, אתם יכולים להיות בטוחים שישנה עבודה שמחכה לכם בחוץ
הכשרה איכותית על מנוף היא לא עוד הכשרה מקצועית שמאפשרת לכם לסגור את החודש בקושי. עם קורס מנופאים איכותי, ועם הביקוש העצום לאנשי מקצוע בתחום המנופים בחברה המודרנית בה אנו חיים, ניתן להיות בטוחים כי מי שעובר את הקורס בהצלחה ומקבל את תעודת התעסוקה בתחום, ימצא עבודה רווחית ביותר בחוץ.